EVDE KULLANMADIĞINIZ EŞYALARI DEĞERLENDİRMENİN 5 YOLU


Er ya da geç daha fazla eşya ve mobilya evinizi doldurdukça, kullanmadığınız birçok ürün gözünüze çarpmaya başlayabilir ve bir süre sonra bu eşyalar evinizde dağınıklık yaratabilir. Kullanmadığınız eşyaları toplayıp bir kerede çöpe atmak kolay gözükse de bu en çevre dostu seçenek değildir.

Ancak iyi haber şu ki evde kullanmadığınız eşyaları değerlendirmenin birden fazla yolu var. O zaman gelin sizler için hazırladığımız yazımızda evde kullanmadığınız eşyaları değerlendirmenin 5 yoluna beraber bakalım.

1.BAĞIŞLAYIN

kullanmadığınız eşyaları

Kullanmadığınız eşyaları değerlendirmenin en iyi yollarından biri onları bağışlamaktır. Büyük bir şehirde ikamet ediyorsanız, bölgenizde çok sayıda eşya toplama kutusu bulabilirsiniz. Eğer daha kişisel bir şekilde katkıda bulunmak istiyorsanız, hangi hayır kurumuna katkıda bulunacağınızı seçebilir ve eşyalarınızı buraya bağışlayabilirsiniz.

Ancak, istenmeyen eşyalarınızı bağış için paketlemeden önce, her bir eşyayı ayrı ayrı kontrol etmek ve yeniden kullanılabilir olduklarından emin olmak için zaman ayırın. Hasar görmüş, ağır lekeli, yıpranmış veya onarılamayacak şekilde zarar görmüş ürünleri bağışlamaktan kaçının. Mümkünse, bağışlamak istediğiniz eşyaları bağışlamadan önce temizlemeye çalışın.

2.ÇEVRİMİÇİ İLANLARDA SATIŞ YAPIN

Her ne kadar her şeyi bağışlamak isteseniz de, hacimli mobilyalar veya eski aletler gibi bazı şeyler bağışlamayacağınız şeyler arasında olabilir. Bunun yerine, bu tarz eşyaları internet üzerinden satabilirsiniz. İnternet sayesinde, kullanılmış ev eşyalarınızı, mobilyalarınızı ve eski aletlerinizi satmanıza yardımcı olabilecek çok sayıda çevrimiçi ilan verebileceğiniz site ve uygulama bulunuyor.

Online ilan platformları, satılık tüm ürünlerinizi listeleyip reklamını yapabileceğiniz satış platformlarıdır. Bu, bağış için kabul edilemeyecek mobilyalarınızı, ev aletlerinizi ve diğer ev eşyalarınızı değerlendirmek için mükemmel bir yol olabilir. Ancak bu platformlara kaydolmadan önce, web sitelerini kontrol ettiğinizden, güvenilir olup olmadıklarından, hüküm ve koşullarının neleri kapsadığından emin olun.

3.İLERİ DÖNÜŞÜM UYGULAYIN

İleri dönüşüm, artık kullanmadığınız eşyalarınızı, işlevini kaybetmiş ürün ve malzemelerinizi yeniden değerlendirmek ve onlara yeni bir işlev vererek başka bir amaç için kullanmanızı sağlayan bir işlemdir. İleri dönüşüm ile atık oluşumunu azaltarak hem çevreye yarar sağlayabilir hem de kullanmadığınız eşyaları değerlendirebilirsiniz.

Cam kavanozları boyayarak, kalemlik veya saksı olarak kullanabilirsiniz. Yıpranmış kıyafetlerinizi toz bezi olarak kullanmak dışında, dikiş becerilerinizi kullanarak onları çanta gibi eşyalara dönüştürebilirsiniz. Eski dergileri kitap ayracı yapmak için elden geçirebilirsiniz. Eskimiş ahşap mobilyalarınızdan raflar yapabilirsiniz. Burada yapacağınız her işlem sadece hayal gücünüzle sınırlı. Eğer başlangıçta zorluk yaşarsanız internette yapacağınız ufak bir araştırma ile hangi eşyalarınıza nasıl bir ileri dönüşüm uygulayabileceğinizi bulabilirsiniz.

Südor Cam Boyası Seti ile kullanmadığınız cam ürünlerinizi boyayarak onlara yeni bir işlev verin.

4.TAKAS YAPIN

Aslında bizim geleneklerimizde zaten yeri olan bu uygulama dünyada hızla yayılan bir trend haline geldi. İnsanlar aile ve arkadaşları arasında bir organizasyon düzenleyip kullanmadıkları eşyaları karşılıklı olarak değiştiriyor. Siz de bir zamanlar aldığınız ama kullanmadığınız eşyalarınızı aileniz ve arkadaşlarınız arasında takas edebilirsiniz.

kullanmadığınız eşyaları

Öz Ekim Geri Dönüşüm Kutusu Sıfır Atık Kutusu Seti 4’lü iç ve dış mekan kullanımı için uygun bir ürün.

5.KİTAPLARI UNUTMAYIN

Okuduğunuz ve bir daha okumayacağınızı düşündüğünüz kitapları birçok yere bağışlayabilir veya başka kitaplar karşılığında takas edebilirsiniz. Özellikle kitap açısından tam donanımlı olmayan okullar ve kütüphaneler bağışlamak için en iyi yerlerdir.